maandag 20 november 2017

Nieuwsbrief 6

Werkzaamheden in alle woningen

De afgelopen weken zijn er werkzaamheden geweest in alle woningen en op dit moment zijn bij veel blokken de werkzaamheden in volle gang. Inmiddels zijn ook de werkzaamheden in het laatste blok, blok 12 opgestart. We willen u hartelijk bedanken voor uw medewerking!
In deze Nieuwsbrief 6 leest u meer over stroomgebruik door werklieden, winterweer, condens op de ruiten en krijgt u alvast tips om meer energie te besparen.

Nieuws

Stroomgebruik

De werklieden gebruiken stroom uit uw woning. Bijvoorbeeld voor het schroeven en boren. Dit kost u gemiddeld €0,50. We compenseren u hiervoor graag met een VVV-bon van €15,-. Deze krijgt u van Leen de Goede, na afloop van de werkzaamheden.

Dakpannen

Opeens kon de leverancier de dakpannen, gebruikt in blok 1 t/m 7, niet meer leveren. Om deze reden worden er vanaf blok 8 andere dakpannen geplaatst. Voor het oog zijn deze dakpannen hetzelfde.

Stucwerk muren

Er worden maatregelen getroffen om het stucwerk ook met koud en nat weer uit te kunnen voeren. Zo kan er met aanpassingen aan de steiger en een warm luchtkanon onder meer weersomstandigheden gestuct worden.

Tegemoetkoming QuaWonen

Als de werkzaamheden in uw woning zijn afgerond ontvangt u de tegemoetkoming van QuaWonen. U ontvangt hiervan een bevestiging per brief.

Veelgestelde vragen

Mijn ruiten beslaan aan de buitenkant, klopt dit?

Ja. Door de goede isolatie van het glas, kan het zo zijn dat uw ruiten ’s ochtends beslagen zijn aan de buitenzijde. Dit is condens wat ontstaat door een lage buitentemperatuur en een relatief hoge luchtvochtigheid. Dit komt regelmatig voor in het voor- en najaar. Deze condens trekt vanzelf weg.

Spreekuur

Elke woensdag is er SpreekUur van 10:00 – 11:00 uur in de ProefWoning (Merelstraat 7). Uitvoerder Leen de Goede zit voor u klaar en hij beantwoordt graag uw vragen.

6 tips om energie te besparen

Een goed geïsoleerde woning is een goed begin! Hieronder 6 tips om nog meer energie te besparen. Dit bespaart geld en is goed voor het klimaat.

1. Ventileren & Luchten

Frisse lucht is gezond én warmt sneller op. Ventileer daarom altijd door uw nieuwe ventilatieroosters open te laten. Lucht daarnaast elke dag, door een kwartiertje de ramen open te zetten.

2. Laat uw woning niet te veel afkoelen

Gebruik uw verwarming, ook 's nachts. Bij een goed geïsoleerde woning is het zuiniger om de thermostaat 's nachts op 18°C te zetten, dan om hem lager te draaien.

3. Houd uw radiatoren vrij

Zet geen bank of ander groot meubel voor uw radiatoren. Hang ook uw gordijnen niet over de radiatoren.

4. Zuinig lampje 

Vervang oude gloeilampen voor LED- of spaarlampen.

5. Energiezuinige apparaten

Vervang uw oude koelkast of wasmachine voor een energiezuinig exemplaar. Kijk hiervoor naar het energielabel. De meest zuinige modellen hebben in 2017 energielabel A+++. Ze zijn duurder in de aanschaf, maar door de energie die ze besparen, bespaart het uiteindelijk geld.

 6. Kom naar de Comfort & BespaarBijeenkomst

Nadat alle werkzaamheden zijn afgerond krijgt u een uitnodiging voor de Comfort & BespaarBijeenkomst. Beter in Wonen geeft u hier informatie over uw vernieuwde woning én u krijgt tips om nog meer energie te besparen.

De datum kunt u alvast in uw agenda schrijven: 5 februari 2018 om 19:00uur in De Tuyter.


Vragen?

Neem dan gerust contact met mij op. Stuur een e-mail naar info@beterinwonen of bel
06 84 51 20 44. 

Vragen over de (dag)planning kunt u het beste aan Leen stellen. 


Met vriendelijke groet,
Floor Hendriks
Beter in Wonen